Euro 2024: Držitelia Talianska vypadli a Švajčiarsko postúpilo

3 min read

Dvojica vynikajúcich zásahov Rema Freulera a Rubena Vargasa za Švajčiarsko poslala obhajcov titulu Taliansko von z majstrovstiev Európy v 16. kole po nedbalom a bezradnom výkone zverencov Luciana Spallettiho.

Hoci Švajčiari dobre bránili, Taliani im uľahčili prácu zlými prihrávkami a zlým rozhodovaním, lacno rozdávali loptu v stredových pozíciách a Fotbalové dresy Švajčiarsko Euro 2024 nedokázali sa dôrazne presadiť, keď smerovali k víťazstvu.

Po pomalom a nevýraznom začiatku v sparnom berlínskom večeri sa Švajčiarsko malo ujať vedenia v 24. minúte, keď sa do hry dostal Breel Embolo, ale jeho pokus o vyčkávanie na Gianluigiho Donnarummu nebol úspešný a taliansky brankár pohodlne Fotbalové dresy Taliansko Euro 2024 zneškodnil jeho zakrútenú strelu.

Švajčiari vyzerali oveľa viac ako obhajcovia titulu než muži v modrom a o 13 minút neskôr sa im podarilo skvele vypracovať gól, keď vytiahli Talianov z pozície a Freuler z presnej prihrávky Vargasa zatĺkol loptu.

Euro 2024: Držitelia Talianska vypadli a Švajčiarsko postúpilo

Čokoľvek Spalletti povedal v polčase, nemalo želaný účinok a jeho tím v priebehu minúty dvakrát prehrával. Talianska obrana, ktorá bola zovretá a plochá, sa stala divákom, keď Vargas zatočil úžasnú strelu do horného rohu.

Švajčiari takmer hodili Talianom záchranné lano v 51. minúte, keď Fabian Schar hlavičkoval zle a nechal brankára Yanna Sommera bezmocne sledovať,Lacné Futbalové dresy Anglicko ako sa lopta odrazila a pobozkala vzdialenejšiu žrď, než bola odstránená.

Keď sa čas zlovestne krátil, talianski hráči sa tvárou v tvár švajčiarskej obrane zdali byť paralyzovaní a uchyľovali sa k špekulatívnym dlhým strelám, ktoré Sommera príliš netrápili.

V 74. minúte opäť zasiahla drevená konštrukcia, keď Gianluca Scamacca z tesnej blízkosti napálil loptu na bližšiu žrď, ale to bolo najbližšie, ako sa Taliansko dostalo, a talianski fanúšikovia prúdili z tribún dlho pred záverečným hvizdom, pričom tí, ktorí zostali na svojich miestach, boli ohromení mdlým výkonom svojho tímu.

“Ten gól na začiatku druhého polčasu nám podrezal nohy,Kupit Futbalove Dresy neboli sme veľmi dôrazní,” povedal po zápase tréner Talianska Spalletti.

“To, čo rozhodlo, je tempo, v prvom polčase sme mali príliš nízke tempo oproti nim. Dokonca aj v jednotlivých hráčoch bolo iné tempo.”

Po skončení zápasu švajčiarski fanúšikovia poskakovali a spievali, pretože vedeli, že ich tím sa budúcu sobotu stretne v Düsseldorfe s víťazom nedeľňajšieho duelu medzi Anglickom a Slovenskom.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours