Het verliezen van Mbappé is het worstcasescenario voor Frankrijk

8 min read

De Franse talisman werd maandag tijdens de WK-opener gedwongen uitgeschakeld, waardoor zijn land met een mogelijke afrekening werd geconfronteerd.

Het staat zeker ver af van Mbappé’s visie op een terugkeer naar het EK; als hij echter een doorbraak wil maken op het continentale toernooi, moet hij zich richten op Oostenrijk voorafgaand aan de openingswedstrijd van het EK van 2024 in Frankrijk. Frankrijk had in de eerste helft een eigen doelpunt nodig om de tegenstanders uit Groep D te verslaan, waarbij hun talisman moest vertrekken na een misselijkmakende botsing waardoor hij een gebroken neus opliep.

De Franse ploeg wacht momenteel met spanning op een diagnose van de blessure, waarvoor mogelijk een operatie nodig is, en speelt vrijdag het hoogtepunt van de groepsfase tegen Nederland. Het worstcasescenario is dat als Frankrijk doorgaat naar de kwartfinales, Goedkope Kylian Mbappe Voetbalshirts tot de kwartfinales buitenspel zal staan, en hij sowieso een beschermend masker zal moeten dragen.

Maar of hij nu beschikbaar is of niet, een slechte prestatie tegen Oostenrijk bewees eens te meer dat de nummer twee van het WK hun ondersteunende cast nodig zullen hebben om op te treden, en de potentiële afwezigheid van de aanvoerder zal die behoefte alleen maar verergeren.

De Franse talisman werd maandag tijdens de WK-opener gedwongen uitgeschakeld, waardoor zijn land met een mogelijke afrekening werd geconfronteerd.

Het staat zeker ver af van Mbappé’s visie op een terugkeer naar het EK; als hij echter een doorbraak wil maken op het continentale toernooi, moet hij zich richten op Oostenrijk voorafgaand aan de openingswedstrijd van het EK van 2024 in Frankrijk. Frankrijk had in de eerste helft een eigen doelpunt nodig om de tegenstanders uit Groep D te verslaan, waarbij hun talisman moest vertrekken na een misselijkmakende botsing waardoor hij een gebroken neus opliep.

Het verliezen van Mbappé is het worstcasescenario voor Frankrijk

De Franse ploeg wacht momenteel met spanning op een diagnose van de blessure, waarvoor mogelijk een operatie nodig is, en speelt vrijdag het hoogtepunt van de groepsfase tegen Nederland. Het worstcasescenario is dat als Frankrijk doorgaat naar de kwartfinales, Mbappé tot de kwartfinales buitenspel zal staan, en hij sowieso een beschermend masker zal moeten dragen.

Maar of hij nu beschikbaar is of niet, een slechte prestatie tegen Oostenrijk bewees eens te meer dat de nummer twee van het WK hun ondersteunende cast nodig zullen hebben om op te treden, en de potentiële afwezigheid van de aanvoerder zal die behoefte alleen maar verergeren.

beslissend moment
Door de jaren heen zijn er bij grote evenementen momenten geweest die het lot van een land konden veranderen, zoals het schot van David Beckham in 1998, de blessure van Wayne Rooney op het EK van 2004, de blessure van Zinedine Zidane in 2006. De kopbal van Dardenne, de ‘ghost goal’ van Frank Lampard op het WK 2010, de handbal van Luis Suarez in hetzelfde toernooi – de lijst gaat maar door.

Frankrijk bevindt zich nu op een kritiek moment en als ze hun tekortkomingen niet kunnen overwinnen, zou de gebroken neus van Mbappé uiteindelijk aan die lijst kunnen worden toegevoegd.

Het moment zelf lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het bebloede gezicht van Mbappé vertelde een ander verhaal. Tegen het einde van de wedstrijd stond de aanvaller op om de bal in ontvangst te nemen en stootte per ongeluk zijn hoofd tegen de schouder van de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso nadat hij de bal had ontvangen, waardoor Danso’s neus krom en opgezwollen raakte en zijn shirt met bloed bevlekt raakte. .

“Zijn neus is echt slecht”, zei de Franse coach Didier Deschamps na de wedstrijd. “We moeten afwachten en zien, de medische staf heeft ermee te maken. We moeten zien wat we moeten doen en dan zien hoe lang het duurt. Het is slecht nieuws voor ons vanavond. Het is duidelijk dat Frankrijk hem zal hebben of niet, het is anders. Ik hoop dat hij kan spelen.”

Prognose onbekend
Een blessure van een van de grootste supersterren van het WK heeft onvermijdelijk de speculatie aangewakkerd over hoe lang de Franse Voetbal Shirts talisman aan de kant zal staan ​​als Frankrijk vrijdag in de groepsfase tegenover Nederland staat. Het worstcasescenario is dat hij naar verluidt vijftien dagen out zal zijn, waardoor de rest van de groepsfase en de laatste zestien dagen uitgesloten zijn als Frankrijk zoals verwacht vooruitgang boekt.

De Franse voetbalbond heeft bevestigd dat Mbappe behandeld zal worden, maar de blessure vereist geen onmiddellijke operatie. In plaats daarvan moet de 25-jarige een beschermend gezichtsmasker dragen als hij terugkeert naar het gras.

De Franse voetbalbond laat in een verklaring weten: “Mbappe is teruggekeerd naar het basiskamp van het Franse team. Hij zal de komende dagen behandeld worden, maar zal niet direct een operatie ondergaan. We zullen een masker maken zodat het Franse teamlid De nummer 10-speler kan overwegen om na een behandelingsperiode terug te keren naar het spel.”

Volgens RMC zal Mbappe in ieder geval de wedstrijd van vrijdag tegen Nederland missen, omdat hij een operatie onderging om zijn neus in de kleedkamer te resetten voordat hij naar het ziekenhuis in Düsseldorf werd gebracht.

hun lijnen verpest
Zelfs voordat Kylian Mbappé laat in de wedstrijd geblesseerd raakte, lieten de prestaties van Frankrijk zien dat ze meer ondersteunende spelers nodig hadden en niet alleen konden vertrouwen op de inspiratieflitsen van hun aanvoerder. In feite kwam het enige doelpunt van de wedstrijd indirect voort uit zijn slimme spel op de rechterflank; hij had twee verdedigers ontweken om de lijn te bereiken, zijn behendige voorzet werd per ongeluk gescoord door de Oostenrijkse verdediger Max Wober in het net.

Spelers als Antoine Griezmann, Marcus Thuram en Ousmane Dembele verzuimden de aanvallende verantwoordelijkheid op zich te nemen. Randall Kolo Muani, die op de bank kwam, presteerde slecht en ook invaller Oli Ver Giroud miste een goede kans.

Thuram maakte zich vooral schuldig aan het testen van de doelman vanuit een moeilijke hoek, maar slaagde er niet in twee gunstigere kansen binnen het strafschopgebied te benutten. Elders slaagde Griezmann er niet in een fraaie voorzet te vangen, terwijl het eindspel van Dembélé vaak ondermaats was.

Mbappé is niet onschuldig
Maar dat wil niet zeggen dat Mbappé onberispelijk is, want de superster kan het Oostenrijk in zijn eentje onmogelijk maken om te winnen in een lastige wedstrijd.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de nieuwe aanvaller van Real Madrid een goed geplaatste lob van Griezmann, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen omdat zijn eerste aanrakingsfout hem te dicht bij de doelman bracht, die standvastig bleef staan mogelijkheid om de bal te redden.

Het ergste moment van Mbappé kwam echter vroeg in de tweede helft, toen hij opnieuw van hoog en richting doel werd verslagen. Deze keer miste de Franse talisman, ondanks het gevoel dat er tijd genoeg was, de bal tot zijn eigen ongeloof.

Over trends
De wedstrijd was het laatste voorbeeld van een zorgwekkende trend die naar voren kwam uit de Franse wedstrijden tijdens Euro 2024: als Mbappé niet speelt, zal Frankrijk niet spelen.

Hoewel het Franse team als favoriet wordt beschouwd om deze Europa Cup te winnen, heeft het Franse team in de maanden voorafgaand aan de Europa Cup slechts twee van de vier opwarmwedstrijden gewonnen. Zelfs in de wedstrijden tegen Chili en Luxemburg werd er niet gewonnen. Behaal een overtuigende overwinning.

Mbappé was teleurstellend na de nederlaag tegen Duitsland in maart en slaagde er begin juni niet in te scoren tegen Canada, terwijl hij ook kritiek kreeg tegen Chili, waar hij scoorde in een chaotische 3-2-zege. Hoewel hij een laat doelpunt scoorde tegen het bescheiden Luxemburg, was zijn prestatie niet uitmuntend.

Er bestaat geen twijfel over dat Frankrijk anderen nodig heeft om op te treden, zelfs als hij op het veld staat, en nog meer in het kampioenschap.

Wie zal er opstaan?
Het is tenslotte moeilijk om excuses te verzinnen voor een team met zoveel aanvallend talent, en het zal interessant zijn om te zien hoe Deschamps zijn ploeg organiseert bij afwezigheid van zijn aanvoerder en talisman – vooral tegen Nederland.

Je zou kunnen denken dat Thuram of Kolo Mouani de belangrijkste begunstigden zouden zijn van de potentiële afwezigheid van Mbappé, die beiden als legitieme centra zouden kunnen spelen zonder naar de flanken te hoeven verhuizen om de omzwervingen van Mbappé op te vangen. Thuram zal zeker gefrustreerd raken omdat hij na een sterk seizoen als aanvaller bij Inter Milan gedwongen wordt om wijd te gaan.

Linksbuiten Bradley Barcola, die indruk heeft gemaakt voor Paris Saint-Germain, zal zeker ook op de radar van de manager staan, omdat zijn snelheid en baldraagvermogen Frankrijk een voorsprong geven tegen Oostenrijk.

Wat Giroud qua tempo mist, wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn productieve internationale doelpuntenproductie, en hij sluit goed aan bij Griezmann, terwijl Deschamps ook Kingsley Coman tot zijn beschikking heeft.

Hoe zou Frankrijk eruit zien zonder Mbappé? Het is een vraag die nooit is beantwoord, maar Frankrijk wordt er eindelijk mee geconfronteerd op een van de grootste voetbalpodia. De manier waarop zij omgaan met de afwezigheid van de talisman zou wel eens bepalend kunnen zijn voor hun succes of falen in Duitsland.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours