Martinez zachránil Argentinu po Messiho promarněné penaltě

2 min read

Brankář Aston Villy Emi Martinez byl hrdinou, když si Argentina výhrou 4:2 v penaltovém rozstřelu nad Ekvádorem zajistila účast v semifinále Copa America.

Po remíze 1:1 v normální hrací době se utkání dostalo rovnou na penalty a Argentina začala nejhůře, když kapitán Levné fotbalové dresy Messi trefil břevno.

Ekvádor však nedokázal využít výhodu a Martinez zachránil jejich první dva pokutové kopy, které zahrávali Angel Mena a Alan Minda.

Za Argentinu skórovali Julian Alvarez z Manchesteru City a Alexis Mac Allister z Liverpoolu, zatímco bývalý obránce Manchesteru City Nicolas Otamendi proměnil vítěznou penaltu poté, co John Yeboah udržel naděje Ekvádoru.

Poddaní si vynutili penaltu, když Kevin Rodriguez v nastaveném čase vyrovnal, když po Martinezově přihrávce zamířil vedle.

V prvním poločase poslal Argentinu do vedení obránce Manchesteru United Lisandro Martinez, když se po rohovém kopu prosadil hlavou z bezprostřední blízkosti.

Martinez zachránil Argentinu po Messiho promarněné penaltě

Držitelé mistrovství světa nebyli v Houstonu zdaleka ve své kůži a Ekvádor propásl šanci vyrovnat po hodině hry, když kapitán Enner Valencia trefil z pokutového kopu tyč poté, co byl Rodrigo De Paul potrestán za házenou.

Martinez, který se po svých zákrocích v rozstřelu posmíval ekvádorským fanouškům, se po Valenciově chybě obrátil k převážně argentinskému publiku v Houstonu a zapumpoval rukama jejich směrem.

Bývalý brankář Arsenalu nyní za Dětské fotbalové dresy Argentina čelil 24 penaltám a pustil jich jen 12, přičemž devětkrát zachránil a třikrát minul branku.

Argentina, patnáctinásobný vítěz Copa America, se v semifinále utká s Kanadou nebo Venezuelou.

Ekvádor se po porážce rozloučil s manažerem Felixem Sanchezem, přestože Španělovi zbývaly tři roky do konce smlouvy.

“Děkujeme Felixovi a jeho trenérskému štábu za jejich práci a profesionalitu a přejeme mu hodně úspěchů v jeho dalším působení,” Český Fotbalový uvedla Ekvádorská fotbalová federace v prohlášení.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours